Késélezés

Gondolatok a késélezésről,

Köszörűs Budapesten profi szakácsok számára is!

A profi szakácsok számára elengedhetetlenek a megfelelő élességű kések, hiszen ezekkel az eszközökkel valóban hatékonyan és gyorsan lehet dolgozni. Bizonyos időközönként muszáj foglalkozni a kések élezésével, azonban a szakemberek közül sokan annyira elfoglaltak, hogy erre egyáltalán nincs kapacitásuk. Ha Neked is rengeteg teendőd van, azonban a késeidnek szükségük lenne élezésre, és a fővárosban dolgozol, bízd […]

Köszörűs Budapesten profi szakácsok számára is! Read More »

kés köszörülés

A kés köszörülést bízd inkább profira!

Tisztelt hobby szakácsok, kedves háziasszonyok! Olvassátok el ezt a pár gondolatot a kés köszörüléséről! Több háztartásban is találhatók olyan kések, amik az évek során sokat veszítettek élességükből. Egyesek megpróbálják maguk orvosolni a problémát, vagyis egyedül vágnak neki a késélezésnek, azonban ez ebben a formában több szempontból is kockázatos. Egyrészt kellő gyakorlat, rutin nélkül sérülhet a konyhai

A kés köszörülést bízd inkább profira! Read More »

késélezés

Háziasszonyok, hobby szakácsok figyelem! Késélezéssel megmenthetők kedvenc konyhai eszközeitek!

A gondos háziasszonyok és hobby szakácsok minden konyhai eszközükre ügyelnek, ám vannak olyanok, például kések, amikhez kifejezetten ragaszkodnak tulajdonosaik, és még akkor sem válnak meg tőlük, amikor már nem vágnak tökéletesen, és balesetveszélyes velük dolgozni. Egyesek megpróbálnak vásárolni hasonló terméket, azonban az gyakran meg sem közelíti az eredetit. A jó hír, hogy ezek a kedvenc,

Háziasszonyok, hobby szakácsok figyelem! Késélezéssel megmenthetők kedvenc konyhai eszközeitek! Read More »

Élménybeszámoló a IX. Nemzetközi Késkiállítás és Vásárról!

Az idén másodjára (2018 után) látogattam meg a  Nemzetközi Késkiállítás és Vásárt, röviden és a továbbiakban a Késkiállítást. Ez a rendezvény a hazai késes szakma egyik kiemelkedő rendezvénye. A másik, fehérvári  Tűzzel-Vassal  Fesztivál  http://www.tuzzelvassal.hu/  után a legrangosabb! Csak azok kedvéért, akik jövőre nem szeretnék kihagyni valamelyiket, a Tűzzel-Vassalt minden évben a nyár elején, június végén,

Élménybeszámoló a IX. Nemzetközi Késkiállítás és Vásárról! Read More »

Éles a kés

Fenni vagy nem fenni?!

Sziasztok Chef urak, szakács urak, hobby szakácsok, háziasszonyok és mindenki, aki (főzés közben) használja a kést.  Szeretnék veletek néhány gondolatot megosztani a fenés fontosságáról! Mikor kell fenni? Mindig, már a frissen megélezett kést is fenni kell néhány óra folyamatos munka után, sőt azt kell csak igazán, hiszen a „penge” él a legkényesebb (él- típustól függően).

Fenni vagy nem fenni?! Read More »

Telefon: +36 (30) 712 1603
E-mail: info@mobilkoszorules.hu