Késélezés

Gondolatok a késélezésről,

Élménybeszámoló a IX. Nemzetközi Késkiállítás és Vásárról!

Az idén másodjára (2018 után) látogattam meg a  Nemzetközi Késkiállítás és Vásárt, röviden és a továbbiakban a Késkiállítást. Ez a rendezvény a hazai késes szakma egyik kiemelkedő rendezvénye. A másik, fehérvári  Tűzzel-Vassal  Fesztivál  http://www.tuzzelvassal.hu/  után a legrangosabb! Csak azok kedvéért, akik jövőre nem szeretnék kihagyni valamelyiket, a Tűzzel-Vassalt minden évben a nyár elején, június végén, …

Élménybeszámoló a IX. Nemzetközi Késkiállítás és Vásárról! Read More »

Éles a kés

Fenni vagy nem fenni?!

Sziasztok Chef urak, szakács urak, hobby szakácsok, háziasszonyok és mindenki, aki (főzés közben) használja a kést.  Szeretnék veletek néhány gondolatot megosztani a fenés fontosságáról! Mikor kell fenni? Mindig, már a frissen megélezett kést is fenni kell néhány óra folyamatos munka után, sőt azt kell csak igazán, hiszen a „penge” él a legkényesebb (él- típustól függően). …

Fenni vagy nem fenni?! Read More »